Etablert 1987

Ming er en av Harstads eldste restauranter

Giævergården 1987 -1998

Ming Restaurant ble etablert i 1987 av Joseph Sum, Chiang Yat Fu og Bjarne Mikalsen. Den 22 mai 1987 kunne Harstads første kinarestaurant ønske kundene velkommen i den ærverdige Gievergården beliggende i Harstad sentrum. Sammen med Vertshuset Nordlændingen var kinarestauranten med på å gjøre eiendommen kjent som et populært restauranthus i Nord Norge. Fra 1992 overtok Joseph Sum hele restauranten sammen med sin bror Paul Shum.

Dette var byens første kinarestaurant og en av de aller første i Nord Norge. Restauranten opparbeidet seg etter hvert et bra rykte og ble godt tatt i mot av både byens befolkning og tilreisende. Menyen besto av tradisjonell kinamat med innslag av noen internasjonale retter. Restauranten er kjent for å bare benytte råvarer av høy kvalitet.

1998 til 2022

Lokalene i Giævergården ble etter hvert i minste laget og det ble flytting nærmere sentrum i 1998, hvor restauranten er i dag. Nå ble menyen utvidet til også å omfatte mongolsk grill, som umiddelbart ble en kjempesuksess! I 2010 gikk Joseph Sum bort, etter å ha drevet restauranten sammenhengende i over 20 år. Gjennom årenes løp har Ming restaurant opparbeidet seg en stor og trofast kundekrets, hvor mange har vært stamgjester siden oppstart i 1987.

2023 til i dag

Siste nytt er at vi har ansatt en dyktig sushikokk, og kan nå tilby førsteklasses sushi på menyen. I tillegg har vi blitt mobile med vår egen salgsvogn slik at vi kan tilby mat på eventer og lignende.