Dim Sum

Deilig kinamat til alle anledninger


Nå kan du nyte Dim Sum hos oss

Vi serverer nå Dim Sum på Ming Restaurant! Vårt valg er Wonton suppe som er en smakfull suppe med grønnsaker og pastaputer fylt med blant annet svinekjøtt.


Hva er Dim Sum?
Dim sum er kinesiske småretter som gjerne nytes med te i selskap med familie og venner.

Selv om dim sum finnes i mange former og i alle regioner i Kina, er kjøkkenet tett knyttet til tehuskulturen i Hong Kong og Guangdong-provinsen. For hundrevis av år siden ville reisende langs den berømte silkeveien og slitne bønder besøke lokale tehus (kantonesisk cha lau) for hvile og samtale ledsaget av en kopp te. Når tehusene begynte å servere enkel mat og te ble frøene til dagens moderne dim sum-tradisjon lagt.

De første, tidlig dim sum-retter var gjerne dumplings beregnet for arbeidere som trengte et raskt, måltid i løpet av dagen. Mens eksempler på disse tradisjonelle rettene fremdeles finnes i gamle Hongkong dim sum-plasser, produserer moderne restauranter i dag ofte et svimlende utvalg av dim sum.

Dim sum kan oversettes til å bety “berøre hjertet” og den tilhørende kantonesiske setningen yum cha betyr “å drikke te”. Til sammen er dim sum et måltid av små retter gjerne servert med te og bestående av en samling av smakfulle og søte smaker fra et utvalg av fylte stekte boller, dumplings og diverse ruller. Selv om de beste kjøkkenene fremdeles finnes i Hong Kong og Guangzhou, er dim sum nå servert rundt om i verden, og kjøkkenet er fortsatt en av Sør-Kinas mest berømte kulinariske eksportartikkel.